росія стягує до кордонів з Україною бойову авіацію для “повітряної кампанії” — The Financial Times

росія стягує до кордонів України бойову авіацію, яка має підтримати її спробу нового наступу.

14.02.2023
росія стягує до кордонів з Україною бойову авіацію для “повітряної кампанії” — The Financial Times
Фото: умовне

Про це пише The Financial Times із посиланням на представників західної розвідки, передає “Бабель”.

Вони вважають, що російські сухопутні сили виснажені, тож росія може зробити ставку на авіацію.

“Близько 80% російської військової авіації зараз може бути задіяно в бойових діях. Ми очікуємо, що вони готуються розпочати повітряну кампанію і тому намагаються вивести з ладу протиповітряну оборону України своїми атаками”, — сказав високопоставлений дипломат НАТО.

Під час зустрічі у форматі “Рамштайн” 13 лютого міністр оборони США Ллойд Остін наголосив на загрозі від військово-повітряних сил росії.

“Він чітко сказав, що у нас є короткий термін, щоб допомогти українцям підготуватися до наступу, і що у них є досить специфічні потреби. Російські сухопутні сили досить виснажені, тому це найкращий показник того, що вони перетворять це на повітряний бій. Якщо українці хочуть вижити, вони повинні мати якомога більше засобів протиповітряної оборони та боєприпасів”, — сказав високопоставлений чиновник адміністрації США.

Крім того, як пише видання, у Вашингтоні визнають, що Київ отримає бойову авіацію.

“У міру затягування війни” або принаймні США дадуть зелене світло на передачу F-16 з інших країн. Питання авіації у вівторок обговорювалося в форматі “Рамштайн”, проте наразі союзники України не вважають його нагальним, віддаючи перевагу питанням боєприпасів і систем ППО.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.