Російський режисер Міхалков назвав українську мову катастрофою для росії

Російський режисер Нікіта Міхалков назвав українську мову “катастрофою” для росії, оскільки саме нею нібито формулюють ненависть до країни-агресорки і поширюють русофобію. Зокрема, путініст закликав повністю виключити викладання рідною мовою у школах Донбаса.

26.08.2022
Російський режисер Міхалков назвав українську мову катастрофою для росії
Нікіта Міхалков

Ба більше, він вважає, що викладачам у всіх населених пунктах Донецької та Луганської областей необхідно виправдовувати війну перед дітьми. Такий коментар Міхалкова прозвучав на Форумі педагогів Підмосков’я, відео з якого поширилось мережею.

“Якщо предмети викладатимуться українською мовою – це катастрофа”, – видав пропагандист.

Режисер додав, що останні два покоління українців виховувалися в ненависті до росіян та всього російського, саме тому “конфлікт” між двома країнами був неминучим ще з 1991 року, після розпаду СРСР.

За словами Міхалкова, українська мова стала “русофобією”.

“Словосполучення, яке ми чуємо в українській, транскрипції та вимова, вони для нас, і для світу в принципі, і для них самих, є формулюванням ненависті до росії”, — вважає Міхалков.

Зазначимо, російський режисер неодноразово висловлював наративи російської пропаганди і є одним із прихильників вторгнення рф до України. Зокрема, він заявляв про “біологічну зброю”, яку випробовували на добровольцях в Україні. Внесений до чорного списку Мінкультури України у січні 2018 року за загрозу національній безпеці країни.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.