Проєкт «Пташки Перемоги» зібрав під час аукціону у Львові 14,5 млн грн на бойові дрони

Відтепер ініціатори проєкту не лише збиратимуть кошти на безпілотники, а й допомагатимуть захисникам, які проходять лікування та реабілітацію у Superhumans Center.

31.03.2024
Проєкт «Пташки Перемоги» зібрав під час аукціону у Львові 14,5 млн грн на бойові дрони

Під час 25 аукціону «Пташки Перемоги» 14 мільйонів 500 тисяч гривень акумулювали на бойові безпілотники для українських захисників. Як поінформував начальник Львівської ОВА Максим Козицький, це – абсолютний рекорд проєкту.

«Також передали 5-тисячний дрон в межах ініціативи. Цю «пташку» отримали воїни Ахіллес – батальйон ударних БпАК 92-ї ОШБр ім. кошового отамана Івана Сірка. Цього разу на фронт поїхали ще 146 FPV-дронів. Дякую Ігорю Дулину та Олександру Тіщенку, які ініціювали проєкт. Дякую всім громадам Львівщини, соціально відповідальному бізнесу, волонтерам і небайдужим людям, завдяки яким менш ніж за рік вдалося зібрати понад 135 мільйонів гривень та підсилити 12 бригад ЗСУ на 5 тисяч дронів. Більше дронів – менше окупантів. Більше дронів – більше збережених життів наших оборонців. Більше дронів – ближче наша перемога. Дякую всім, хто розуміє це і долучається»,- наголосив очільник області.

Також в межах благодійного аукціону власник компанії «Галицька Свіжина» Тарас Лисий за 3 мільйони гривень придбав шолом з автографом Героя України, пілота літака СУ-24 Олександра Мостового. Усі кошти скерують на протезування прикордонника Юрія Кулинича.

«Юрій Кулинич під час боїв на Донеччині отримав складні поранення, які призвели до високої ампутації ноги. Воїн потребує дороговартісного біонічного протеза з колінним модулем. І тепер він його отримає. Ця історія так надихнула ініціаторів проєкту, що відтепер вони будуть не лише збирати кошти на «бойові пташки», а й допомагатимуть нашим захисникам, які проходять лікування та реабілітацію у Superhumans Center»,-  додав Максим Козицький.

Проєкт «Пташки Перемоги» вирішили продовжити. Наступна ціль – 10 тисяч бойових безпілотників.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.