Провокатор Стахів створив багатотисячну мережу проти мобілізації

До 2022 року львівський активіст Остап Стахів був відомим лідером антивакцинаторів, а після початку повномасштабного вторгнення взявся за іншу справу — протидію мобілізації.

06.03.2024
Провокатор Стахів створив багатотисячну мережу проти мобілізації

У своїх відео Стахів розповідав, що ТЦК «викрадає і катує людей», а ще — будує концтабори. Один з аргументів — ТЦК не зареєстровані офіційно і нібито про це є відповідне рішення Верховного суду, повідомляє видання “Бабель”.

Незаконні, на думку Стахіва, і повістки. Мовляв, вони неправильно оформлені й використовують незатверджений герб України.

Видання зазначає, що рух Права людини, який заснував Стахів, налічує 7 тисяч підписників у Viber. Але головне — це велика локальна мережа в усіх областях у Viber.

Журналісти розповіли, що у березні 2023 року Стахів створив нове ГО — Обʼєднання правозахисників України та активно вербує нових членів. Їх він навчає «захищати свої права та свободи». Члени обʼєднання сплачують вступний внесок — 2 500 грн і щомісячні внески по 100 грн.

Їм Стахів видає «міжнародні посвідчення правозахисників», які не мають юридичної сили. Але, за словами блогера, посвідчення «захищають» членів ГО від поліції, ТЦК та інших органів. Скільки саме учасників налічує це обʼєднання, невідомо, але в групі в Telegram — 4 тисячі людей.

Активність Стахіва і команди не обмежується інтернетом. У січні — лютому 2024 року вони активно їздили селами, збирали місцевих і «визволяли людей з полону ТЦК».

Журналісти розповіли, що наприкінці січня 2024-го група Стахіва приїхала у Березне Рівненської області, щоб «визволити з полону ТЦК» місцевого мешканця Василя Плескача. За словами останнього, працівники ТЦК видали йому повістку, а потім утримували кілька днів і били.

Згодом чоловіка відпустили, але команда Стахіва почала писати заяви в поліцію й збирати у селі місцевих. Усі разом вони ходили з питаннями в поліцію і силою вломилися в ДБР.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.