Професійним ідеологам від української влади варто переглянути трактування Державних чи професійних свят у календарі

Вчора новинна стрічка та ФБ говорили – нагадували про День археолога. Та чому вчора? Бо колись – давно хтось захотів свято разом із “старшим братом”, на відміну від цивілізованого світу, який святкує цей день у жовтні. Чому вчора? Бо це день народження може і визначної археолога, але із північних боліт та із мізерним впливом на світову археологію.

16.08.2023
Професійним ідеологам від української влади варто переглянути трактування Державних чи професійних свят у календарі

Може, той день дійсно пам’ятний для окремих археологів: в часи есесера, під гітарку з висоцьким – цоєм – вінішком – комарами празнічок. Щось викопали та перевезли до Лєнінграда. Спогади про молодість, коли все було кращим, є надзвичайно живучі та приємні, якщо забути, що під гітарку, цих же авторів та прикриттям військової техніки рускі десятий рік грабують недорозкрадені при совєтах експозиції українських музеїв.

А потім ці вкрадені експонати підтверджуватимуть “наукові” здобутки руского шовінізму – великодержавності – згідно традиції: від Н.Карамзіна та М.Погодіна до нинішніх “рускіх істориків” – а їх тьма.

В будь – якому випадку, день народження рускої вченої – сумнівне (абсурдне) державне свято для України. Чому би не робити це разом із цивілізованим світом – у жовтні, або у дні народження Вікентія Хвойки, Ярослава Пастернака чи Бориса Мозолевського? Відповіді – немає. Можливо, як крапельку конспіролог, вважатиму, що цей день як Державне свято пролобіювали в Україні на найвищому рівні ті, хто досі святкує Дєнь Погранічних Войск КГБ СССР як головне професійне свято- благо, їхні пенсії та квартірий вапрос ніхто не збирається переглядати. Та все – таки це день небіжчика есесеру, а не вічної молодості нашої прекрасної України!

Не подобається Мозолевський чи Пастернак – можемо святкувати у День народження Г. Шлімана або й нині, у День народження Наполеона Бонапарта. Його заслуга не лише у тім, що спалив Москву, бо ще він відрядив державним коштом делегацію у Єгипет, заснувавши системну державну підтримку археологічної науки та практики, розвивав цю науку для своєї держави і не ставив науковцям задачі доштукувати – сфальсифікувати своє походження від єгипетських фараонів, на відміну від рускіх недоімператорів та недоімператорок.

При тім, що зробив це у державі, яка не вилазила із дрібних та великих війн, знайшов гроші для науки.

Цитата: “Новий етап в археології розпочався через вторгнення Наполеона Бонапарта в Єгипет у 1798 році. Щоб зрозуміти єгипетський народ і його минуле, Наполеон привіз до країни 175 дослідників різних спеціальностей з пересувною бібліотекою, спеціальними інструментами та вимірювальними приладами. Результатом їхньої роботи став опублікований в 1809 році ілюстрований «Опис Єгипту» – книга, що розбурхала інтерес у Європі до історії Давнього Єгипту.”

Мабуть, Наполеон значно більше прислужився археології, ніж якась пані- грабіжник могил разом із учнями – фальсифікаторами історії для потреб ідеології.

Думаю, що нинішнім професійним ідеологам від української влади варто суттєво переглянути трактування Державних чи професійних свят у календарі. Кошти для цього є: недавно читав, що чорнороби “Єдиних новин” отримують до 4 тис грн за сторінку друкованого (переписаного звідкісь, не авторського) тексту. Варто переглянути та залишити у статусі “застаріле” все, що смедить совком, не дивлячись на те, що комусь воно дає ілюзію запахів молодості.

Автор: Мирон Іваник 

Джерело

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.