Предки нині відомої голлівудської акторки були січовими стрільцями і поручниками армії УНР

Кетрін Винник – нащадок української родини з Галичини. Всі ми знаємо нашу Кетрін за роллю Лаґерти у фільмі “Вікінги”. А, хто її батьки..?

19.02.2023
Предки нині відомої голлівудської акторки були січовими стрільцями і поручниками армії УНР

На світлині – батьки Кетрін Вінник: Леся та Роман у день шлюбу.

.

Кетрін Винник є мабуть, одним із уособлень європейськості на американському континенті: розкішна, мудра і незалежна. За її участі – десятки кінострічок світового рівня. Їй особисто Стівен Кінг запропонував знятися в екранізації його книг “Темна вежа”.

А, ще перед тим, Кетрін Винник виступила в ролі Лаґерти – володарки Норвегії і першої дружини вікінга Рагнара Лодброка у всесвітньовідомому серіалі “Вікінги”.

.

Мало хто знає, що дідусем Кетрін Винник по батьковій лінії, був січовий стрілець Володимир Винницький зі Старого Самбора на Львівщині (народився 1902 року; інша частина родини мешкала в Болехові, неподалік Долини). А прадідом Кетрін Винник був поручник 1-ої Запорізької дивізії армії УНР. У 1940-их роках, із початком радянських репресій, родина Винницьких виїхала з Львівщини спершу до Німеччини, де народилися її батьки – Роман і Леся, а згодом – до Канади.

.

Сама ж Кетрін Винник яка, у той час була просто Катериною Анною Винницькою, народилася 17 грудня 1977 року у місті Етобіко біля Торонто. Щоб не переповідати загальновідоме з її біографії, виділю цікаве:

.

– з семи років Катруся почала займатися бойовими мистецтвами;

.

– у 13 років отримала свій перший чорний пояс (3-й дан) з тхеквондо;

.

– у 16 років записалася у Школу бойових мистецтв, а у 21 – стала там викладати;

.

– у рідному Торонто Катерина стала лідером “Пласту” і там же започаткувала власну школу бойових мистецтв;

.

– на чемпіонаті Канади з тхеквондо 20-річна Кетрін Винник завоювала срібну медаль, згодом отримала ліцензію охоронця і … потрапила на знімальні майданчики кіностудій, попутно консультуючи різних кінозірок і знаменитостей.

Сьогодні через свою зайнятість а, деколи, через банальне лінивство, ми не так часто відслідковуємо долю наших співкровних земляків, які там – за океаном – стали неабиякими знаменитостями, несучи між народів свій талант, який генетично закорінений у нашій українській Галичині…

Микола Бандрівський

Джерело

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.