Повну заборону УПЦ МП підтримують 54% українців – опитування

У всіх регіонах України підтримують проактивну позицію держави щодо УПЦ МП.

29.12.2022
Повну заборону УПЦ МП підтримують 54% українців – опитування
Фото: умовне

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), передає “Громадське”. 

Загалом 78% респондентів заявили, що держава так чи інакше має втрутитися в діяльність УПЦ МП. З-поміж них 54% вважають, що УПЦ потрібно заборонити повністю. Ще 24% підтримують м’якший підхід – встановлення державного контролю та нагляду над діяльністю церкви.

Лише 12% опитаних вважають, що нічого не варто робити й не варто втручатися в справи УПЦ, а лише розслідувати окремі можливі випадки порушень.

Найбільше за повну заборону церкви виступають у центральних (62%) та західних (57%) областях. На півдні та сході повну заборону підтримують 48% і 41% опитаних відповідно. Натомість там відносно більше прихильників державного контролю та нагляду за церквою.

Також соціологи зазначають, що й українськомовні, й двомовні, й російськомовні опитані підтримують проактивну позицію влади щодо УПЦ МП. Серед російськомовних українців ця підтримка дещо нижча, але все одно істотна — 68%, зокрема 44% підтримують цілковиту заборону.

Нагадаємо, 2 грудня Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо заборони УПЦ МП в Україні. 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.