Посланець Папи Римського в Україні потрапив під обстріл

Кардинал Конрад Краєвський зізнався, що “не знав куди тікати”. Чоловік віз до регіону гуманітарну допомогу.

18.09.2022
Посланець Папи Римського в Україні потрапив під обстріл
Фото: Wikipedia

Посланець Папи Римського, кардинал Конрад Краєвський потрапив під обстріл російських окупантів, коли повіз гуманітарну допомогу до сіл у Запорізькій області. Про це повідомляє ANSA.

Польський кардинал Краєвський вчетверте перебуває в Україні з початку війни з Росією. Він був в Одесі, потім вирушив до Запоріжжя, далі він збирається до Харкова.

І коли він доставляв гуманітарну допомогу в одне із сіл у Запорізькій області, куди, як він сам сказав, ніхто крім військових не заходить, кардинал та його супроводжуючі, два єпископи (католик і протестант) та український військовий, потрапили під обстріл ЗС РФ.

Вони тільки перестали розвантажувати свій фургон з продуктами та медикаментами, як почався обстріл.

Кардиналові довелося рятуватися, як і всім, хто був із ним. “Вперше в житті я не знав, куди тікати, тому що просто тікати — недостатньо, треба ще знати, куди”, — сказав він ватиканським ЗМІ, зазначивши, що він сам і його супутники не постраждали.

Щойно обстріл припинився, кардинал продовжив роздавати гуманітарну допомогу.

Своє бойове “хрещення” святий отець описав як день, коли немає “ні слів, ні сліз”, але зазначив, що сьогодні була річниця того дня, коли він став єпископом.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.