Понад 30 інтернів у Львові навчаються проводити лапароскопічні операції

18 квітня 32 інтерни почали вчитися проводити лапароскопічні операції. Серед них – 21 зі Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького – ЛНМУ, ще 11 – з інших медуніверситетів України.

18.04.2024
Понад 30 інтернів у Львові навчаються проводити лапароскопічні операції

Як повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, інтерни вправляються за допомогою тренажерів, які надав БФ “SMART Medical Aid”. Також запрошені провідні закордонні спеціалісти, які навчають лікарів-початківців правильних технік.

“Світова медицина переходить на лапароскопію. Суть цього методу полягає у тому, що, аби провести операцію, пацієнтам не роблять великих розрізів, лише невеликі проколи. Це дозволяє менше травмувати людей і допомагає їм швидше відновитися після втручання”, – зазначив Козицький.

Також він додав, що невдовзі схожі навчання, але вже для підвищення кваліфікації, організують хірургам Львівської обласної клінічної лікарні.

“Після того, як вони успішно їх пройдуть, Львівська обласна державна адміністрація зробить все, що від нас залежить, аби забезпечити цей медзаклад обладнанням для проведення таких операцій”, – резюмував начальник ЛОВА.

Зокрема, він наголосив, що мета таких навчань – щоб Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького став базою, де навачатимуть лапароскопії інтернів та лікарів зі всієї України. Окрім того, планують створити курс, в межах якого готуватимуть тренерів, котрі згодом навчатимуть цього методу інших.

“Дякую Ірині Рибінкіній та Smart Medical Aid як за ці навчання, так і за все обладнання й розхідники, якими вони допомагають українським лікарням від початку повномасштабної війни, а це допомога вже на понад 14,5 мільйонів євро. Дякую за більше ніж 150 карет швидкої допомоги та евакуаційні автомобілі, які зараз на передовій та у прифронтовій зоні рятують життя нашим воїнам і цивільним, за безпечні турнікети, аптечки та медичні рюкзаки. За те, що навчаєте наших воїнів тактичної медицини, мирних жителів – надавати домедичну допомогу і проводити реанімаційні заходи, а лікарів, як сьогодні, користуватися новим обладнанням. Окрема вдячність іноземним лекторам, які, попри війну, наважилися прибути в Україну, щоб поділитися з нашими медиками своїм безцінним досвідом”, – підсумував Козицький.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.