Помер легендарний “карпатівець” Богдан Грещак

Колишній форвард львівського клубу Богдан Грещак помер у віці 79 років.

17.07.2023
Помер легендарний “карпатівець”  Богдан Грещак

Про це повідомляє football24.ua.

Вибуховий нападник розпочинав кар’єру у тернопільському Авангарді, потім 2 роки відбігав за львівський СКА, де став чемпіоном України. Грещак отримав підвищення до московського ЦСКА, але важкі травми не дали закріпитися. Рішення реанімувати кар’єру на Батьківщині виявилося цілком виправданим. За 6 років у львівських Карпатах провів 169 матчів та забив 24 голи.

Грещак був у складі легендарної команди “левів”, яка виграла Кубок СРСР 1969 року. Також має 3 матчі та один гол за олімпійську збірну Союзу. Форвард завершив кар’єру лише у 29 років, а потім тренував дитячі та юнацькі команди.

“Сумна новина для львівського та українського футболу… Сьогодні, 17 липня, на 80-му році життя, не стало одного з кращих гравців в історії «Карпат» та українського футболу Богдана Грещака… У 1967-1973 роках Богдан Грещак провів у складі «зелено-білих» 196 ігор, забивши 27 голів. Володар Кубка СРСР-1969, був гравцем олімпійської збірної СРСР. Входив до числа 33-х кращих футболістів СРСР у 1971 р. У 1979-1980 рр. входив до тренерського штабу «Карпат». Не одне десятиліття Богдан Михайлович передавав свій досвід юним футболістам з львівської ДЮСШ «Карпати» (раніше – СДЮШОР-4). А поза футбольним полем був доброю і щирою людиною і чудовими другом…

Висловлюємо щирі співчуття близьким та друзям покійного. Вічная пам’ять…

Про дату та час поховання Богдана Грещака повідомимо додатково“, – зазначив журналіст Юрій Назаркевич.

“Грещак Богдан Михайлович *31.03.1944 – † 17.07.2023.

Прощай Друже і прости!”повідомив на своїй Facebook-сторінці журналіст Олескандр Паук.

На фото Богдан Грещак

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.