Польська фармацевтична компанія побудує підприємство на Львівщині

Міський голова Жовкви та директор польської компанії “Biofarm” підписали меморандум про будівництво фармацевтичного підприємства у Жовкві.

16.10.2023
Польська фармацевтична компанія побудує підприємство на Львівщині

У коментарі LVIV.MEDIA міський голова Олег Вольський зазначив, що, попередньо, будувати підприємство планують на об’їзній дорозі Жовкви зі сторони села Сопошин.

“У серпні ми мали перший візит до компанії “Biofarm” у Польщі, ознайомилися із роботою їхнього підприємства та домовилися про співпрацю. Кілька днів тому ми підписали меморандум про співпрацю”, — сказав Олег Вольський.

Для будівництва підприємства необхідно 10 гектарів. На тій ділянці, яку пропонують для зведення будівлі, є більше території, ніж потрібно. Мер Жовкви пояснив, що наразі йдуть переговори щодо того, у якому форматі компанію побудують: чи це буде одноосібна компанія, чи індустріальний парк. Аби розпочати будівництво потрібно спочатку оформити документи та передати землю в оренду компанії.

Олег Вольський стверджує, що до кінця 2023 року вони планують оформили необхідні папери, а тоді передати землю в оренду польській компанії. За його словами, будувати приміщення розпочнуть вже на початку 2024 року.

“Основне підприємство “Biofarm” знаходиться у Польщі, в місті Познань. Там в них працює близько пів тисячі людей — схоже виробництво вони планують побудувати і в Україні. Компанія має новітнє обладнання та чіткий контроль за продукцією. Те, що вони є однією із найбільших фармацевтичних компаній Польщі, багато про що говорить”, — коментує будівництво мер Жовкви.

Польська фармацевтична компанія планує виробляти у Жовкві власну продукцію. На підприємстві працюватимуть приблизно п’ятсот людей.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.