Політика, культура і економіка за тиждень

Важко писати про місцеву політичну суєту, коли війна. Коли жертви і прильоти. Але довпойопи і нюанси дають наснагу.

01.04.2024
Політика, культура і економіка за тиждень

Місцевий телеграм канал з невідомими загалу господарями дав відео, де видно роботу ППО у Львові. СБУ знову проковтне? А тре схрумати причетних. Це на тлі чергової заяви агресорів, про повну співпрацю засновника «тєлєгі» Павла Дурова з відповідними органами росії.

Щось з цим треба робити. Держава Україна має отримувати податки і не дозволяти антидержавницької діяльності.

І тут включаються політики. Львівський нардеп Княжицький з соратниками швидко зареєстрував законопроєкт.

Який би мав десь щось обмежити і внормувати. «Тєрзають смутниє сомнєнія», що хтось вибрав «локомотив змін» неспроста.

Фігура бізнес партнера і колєги агента ФСБ Володимира Сівковича викличе у владних кабінетах і не тільки бажання похоронити «благі наміри». Може, власне у цьому і задумка ляльководів? Фото двох нерозлийвод з турецького відпочинку 2017 року додаємо.

Мер Садовий звернеться до обласної та державної влади щодо неправильності рішення про перереєстрацію трьох великих медичних оглядів закладів зі Львова в область. У Великий Любінь, Сколе і Трускавець.

У чому скандал і заковика?

Команда мерії верещить про «пограбування». Звиклє ні до ладу, ні до складу апелює до «мільярда на ЗСУ». Зауважте, не до закріпленого фіксованого відсотка у бюджеті доходів міста, а до красивої піар цифри.

Натомість, що планується? Щасливі громади, де будуть тепер «значитися» лікарські заклади, готові постійно спрямовувати 40% від суми сплаченого ПДФО на розвиток названих підприємств, а 20% від суми сплаченого скеровувати на програми підтримки Збройних Сил України – військових частин, зареєстрованих на території Львівської області.

Злочину не бачимо. Бачимо економіку. Це результат політики Садового у медицині міста. Де всіх нагиналося ради коханого велетня ТМО-1. Не переплутайте, якщо знайшли плановану крадіжку на ремонті – то це – «1 ТЕРИТОРІАЛЬНЕ МЕДИЧНЕ ОБ’ЄДНАННЯ М.ЛЬВОВА», а якщо треба у Японію злітати чи гроші (попросити) вкласти, це – UNBROKEN.

Тепер Садовому прийдеться або зʼїсти гівенця, або домовлятися.

Якщо визнати, що це лікарні, які на території міста і платять податки в казну Львова, то дбай про них.

Виділяй кошти, з ними ж і принесених. Не виганяй з комунальних приміщень.

Побудуй. Бо… У цю гру можна бавитися вдвох. Або і групою осіб.

Продовжим про гроші і комунальні заклади. У Брюховичах і Суховолі (Зимна Вода) ніяк не можуть добудувати школи. Скоро 10 років.

Величезні на перший погляд суми і то не з місцевих, а державного бюджету.

Не стягують, не хочуть за це братися будівельники. Про перипетії минулих спроб можна писати пригодницьку книжку для школярів і дорослих.

У чому проблема зараз?

Згідно всяких розроблених ДБНів зарплата, наприклад екскаваторщика, на обʼєкті, що будується не за приватні кошти, має становити 17800грн. Це при тому, що менше 40000 на руки такий спеціаліст в області не заробляє.

І всі це знають. Від Шмигаля до тьощі екскаваторщика.

Це просто закладена провокація до «зловживань». І таких нюансів купа.

Подейкують, що працівники Управління стратегічних розслідувань у Львівській області це добре знають, як журналіст-розслідувач «Наших грошей» ціни в Епіцентрі для порівняння держзакупівель.

Знають і увага! Відразу відкривають кримінальну справу. Ставлять телефони
«зацікавлених сторін» на прослушку.

Ви б будували?

Не маючи «даху» і «таблички ділення» з правоохоронними органами?

Ці школи, це мінімум заробітку і максимум гемороя для підрядника. А як звучатиме. Викрили злочинну групу, яка спеціалізувалась на обкрадання при побудові соціальних обʼєктів.

Сідай – 5. Або 10 з конфіскацією.

Ще про школи. На Сихові створюють «народну республіку». Принаймні так виглядає. Колишня директорка програла конкурс на посаду, (законно чи незаконно) це має вирішити суд. Але під прикриттям тата, Василя Коцюка, колишнього військового, двічі кандидата від Самопомочі до ЛМР (Голова Асоціації ОСББ Львова, Голова спілки власників житла Львова і структур поменше) керівничка 96 ЗОШ не складає повноважень. На памʼять приходить випадок у Червонограді, де колектив одного місцевих коледжів не допустив до робочого місця новопризначену виконуючу обов’язки директора.

1 вересня. Просто так. Бо не хочем.

Але порада звернення в суд при наших непомильних суддях не завжди добра.

У селі Верхня Яблунька, що на гірській Самбірщині, діти не ходять до школи два тижні. Причиною є конфлікт між батьками та директором школи. Після скандального звільнення через булінг учнів директор остаточно поновився на посаді за рішенням Верховного суду.

Директор школи публічно підтримував РПЦ. Це дуже не подобається батькам. Крім того, він раніше працював заступником голови райадміністрації у часи президента Януковича.

Ще то г.

Але як його призначили?!

І будь мудрий. Хочеться написати банально «страждають діти», але це неправда.

Руйнуються інституції держави Україна.

І пробіжимося по новинах.

В Офіс Президента призначили радником дрогобичанку Ірину Мудру.

Яка з 2022 року працювала заступницею міністра юстиції. Перед цим її місцем роботи був Державний ощадний банк України.

У Бутусова пишуть, що «Теоретично Ростислав Шурма може очолити фонд з відновлення України, а на його місце (заступника голови Офісу президента) можуть призначити керівника ЛОВА Максима Козицького. Але це поки теоретизування».

Схоже, знову оживуть львівські політичні телеграм-прогнозисти.

А ми ж передчуваємо певні зміни в керівництві районних адміністрацій Львівщини.

У Брюховичах запорізький баптист Марк Марченко не покидає мрій створити рай житлобуду у лісі.

Має досвід. Все Запоріжжя афігєває, як він зумів на місці туалету в парку побудувати 6 поверхову споруду.

Тепер то військового героя привезе для реклами забудови, то знаного готельєра, то ботів натравить у фейсбуці на місцевих активістів.

Цікаво чи не родич він гефсиманського пастора на Кінескопах? Взнаємо.

Те, що брат одіозного колишнього заступника тамтешньої облради – точно. Від Самопомочі.

Непосаджене вчасно зло виростає новобудовами в лісі.

По партіях тихо, лише УГП поїхала на води. У Трускавець на 3 дні. У списку питань до обговорення «допомога ЗСУ і волонтерство». А реально нардеп від Голосу Роман Лозинський розкаже про співпрацю з новим спонсором -«Грінерою» (займається збором відходів по громадах). Зі смішного – там має бути цікавий «для поржати» і безмежно скучний Теодор Дяків. Ніколи не одружений чоловік політично любив то Юлю Тимошенко, то Віру Савченко.

Про запланований памʼятник Коновальцю писати не будемо. Бо це не Коновальцю. Завжди проблєма, коли творець чогось хоче виїпнутися не там де треба. Та і плагіатом тут посмерджує. Подібна конструкція збудована у Болоньї на памʼять про катастрофу євреїв – шоа.

Нема нічого поганого у класичних памʼятниках класикам. Націоналізму також. Лише наркотики для наснаги – однозначне зло. Як і росія.

Олег Радик

Джерело

 

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.