Політичний двіж тижня. Огляд 60

Гаряче нині не лише від літньої спеки. Гаряче на фронті, де Сили оборони продавлюють ворога у напрямку до Азовського моря, і на Луганщині, де російські війська намагаються наступати на Харків.

28.08.2023
Політичний двіж тижня. Огляд 60

Гаряче в українській політиці, де відбуваються перманентні виборчі загострення, корпоративні протистояння фінансових груп, які виливаються у антикорупційні розслідування та інформаційні зливи, які “приперчені” гучними заголовками та інтерв’ю посадовців з багатозначними трактуваннями і відтінками.

Гаряче у росії, де владою з легкістю за допомогою ППО збивається цивільний літак найнебезпечнішого політичного конкурента, чим демонструється (як в кримінальній сфері) беззаперечність авторитету лідера.

Гаряче у США, де посилюється протистояння політичних опонентів за владу за рік до чергових виборів.

Гаряче у світі, де БРІКС збільшує свої апетити намагаючись розширитись, демонструючи при цьому закрепи від наявної консистенції.

Тотальний драйв, де сторони намагаються переграти одна одну, обманути чи випередити. Однак ключ до цього “гордієвого вузла” лежить в Україні, а саме у спроможності її Збройних Сил демонструвати результат у проходженні цього кількадесят кілометрового ключового маршруту до Азовського моря. Оскільки тоді стане близькою деокупація Херсонщини і Криму, а, отже, шанс на ефективне вирішення усіх загострень, які описані вище.

Росія прекрасно розуміє “момент істини”, намагаючись виграти час, і це працює проти Україні. Все частіше з різних міжнародних уст починають звучати заклики до переговорів з окупантами, про здачу територій в обмін на геополітичні перспективи тощо.

Наразі позиція українського військово-політичного керівництва залишається твердою, однак вона оперта на очікування воєнних результатів з боку ЗСУ насамперед на Таврійському напрямку, де вихід до моря з подальшим руйнуванням Кримського мосту дозволить обвалити усю російську оборону і визволити півострів.

І до цього у нас є всі перспективи, інакше, малоймовірно, що топові військові керівники наших країн партнерів дозволили засвітити себе на заходах з обговоренням планів ЗСУ на “близькі та віддалені перспективи”, бо “батьків в перемоги багато”.

Негаряче лише у львівській політиці, де триває традиційне літнє затишшя.

Депутати Львівської облради поступово готуються до чергової сесії, яка попередньо запланована на 12 вересня. Але серед питань порядку денного не буде нічого цікавого, крім проекту рішення, яке може обмежити видатки на непершочергові заходи. Цей проект рішення цікавий тим, що може зруйнувати монополію Львівської ОВА у формуванні і освоєнні обласного бюджету, що у свою чергу призведе до посилення боротьби за вакантне крісло голови обласної ради.

Розуміючи ці загрози, у Львівській ОВА зараз максимально зосереджені на тому, щоб якомога швидше освоїти всі гроші, які вони заклали в бюджеті на “свої” проекти і обʼєкти, про що ми писали в минулому огляді.

Тому у разі прийняття цього рішення на найближчій сесії, пропонуємо одразу проголосувати інше рішення, яким зобовʼязати Львівську ОВА відкрити доступ до всіх видатків з обласного бюджету, які не повʼязані з війною.

Джерело: Аналітичний центр “POLITI.KO”

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.