Підприємці найкраще відгукуються про роботу ОВА, міської ради та Нацполіції

Для оцінки умов ведення бізнесу у регіонах на другому році повномасштабної війни Європейська Бізнес Асоціація провела опитування серед представників своїх регіональних офісів.

05.09.2023
Підприємці найкраще відгукуються про роботу ОВА, міської ради та Нацполіції

Про це повідомив  директор департаменту економічної політики Львівської ОДА Степан Куйбіда.

“Мене особисто тішить, ні не те, що нас похвалили, а те, що бізнес відчуває нашу підтримку і прагнення допомогти. Це означає, що наша щоденна робота і програми підтримки таки комусь приносить користь”, – зазначив Куйбіда.

Серед основних негативних факторів, що впливають на бізнес в регіоні, на першому місці мобілізація та пов’язані з нею процеси – труднощі з бронюванням та виїздом у закордонні відрядження.

Як зазначив Куйбіда, враховуючи умови воєнного стану, бізнес потребує більше діалогу з представниками ТЦК СП (територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки) та вдосконалення судової системи для захисту прав та інтересів бізнесу:

“Тож перед новопризначеним начальником Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки – полковником Денисом Чаюком є багато викликів в цьому напрямі.”

Для покращення умов роботи в регіоні, на думку підприємців, варто більш ефективно боротися з тіньовою економікою, покращити роботу судової та правоохоронної системи, а також діджиталізувати взаємодію з органами державної влади.

Стосовно діджиталізації у Львівській ОВА є окреме “Управління з питань цифрового розвитку” (Львівщина Цифрова), яке якраз таки й працює над тим, щоб мінімізувати бюрократичні процеси і, тим самим, спростити “побут” мешканців.

“Важливим є те, що рік тому підприємці фокусувались переважно на скороченні видатків та оптимізації штату. А зараз, до кінця року, окрім підтримки діяльності компанії в умовах воєнного стану, 48% планують диджиталізувати бізнес-процеси, ще 44% планують розширювати бізнес. По 24% повідомляють про плани щодо виходу на нові ринки, інвестиції в новий бізнес, збільшення штату працівників – що є однозначно позитивною тенденцією”, – додав Куйбіда.

З повним опитуванням можна ознайомитись за посиланням.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.