Про це повідомили у Львівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ України.
«На жаль, організм 73-річної жінки не переніс отруєння токсичними речовинами, що спричинили їстівні гриби. Пацієнтка на сьомий день перебування в лікарні у відділенні інтенсивної терапії померла. Її 76-річний чоловік у стані середньої важкості надалі отримує необхідну допомогу», — повідомила лікар із загальної гігієни відділу моніторингу та реагування на небезпеки Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Наталія Жукровська.
Подружжя пенсіонерів із Трускавця потрапили до лікарні після споживання квашених груздів.
За словами постраждалих, гриби збирали на околицях Трускавця. Заквасили і скуштували грузді 2 вересня. Вже наступного дня першою на болі у животі та діарею почала скаржитися дружина. По медичну допомогу 73-річна жінка звернулася на третій день. Її госпіталізували до інфекційного відділення однієї з районних лікарень області. Однак через 4 доби стан постраждалої погіршився і її перевели до відділення інтенсивної терапії.
У чоловіка такі ж скарги з’явилися через тиждень після споживання грибів. Його госпіталізували 11 вересня. Стан лікарі оцінюють як середньої важкості.
Коментарі