Патріарха УГКЦ Любомира Гузара невдовзі можуть канонізувати

26 лютого Блаженніший Святослав урочисто проголосив початок беатифікаційного процесу патріарха Любомира Гузара.

27.02.2024
Патріарха УГКЦ Любомира Гузара невдовзі можуть канонізувати

Про це повідомили у пресцентрі Української Греко-Католицької Церкви.

31 травня 2017 року патріарх Любомир помер у Києві і 5 червня був похований у крипті Патріаршого собору Воскресіння Христового.

«Відтоді Божий люд розпочав виявляти особливу духовну шану стосовно особи Любомира Гузара, не так молячись за його упокій, як просячи в нього заступництва, засвідчуючи славу його святості через численні записи в книгах пам’яті, встановлених біля його гробу. Ці записи вказують на отримані знаки, ласки та оздоровлення», — зазначив Блаженніший Святослав у Декреті.

Розслідування щодо беатифікації та канонізації патріарха Любомира розпочато з огляду на численні звернення парафіян.

Заявником цієї справи з уряду  є Київська архиєпархія Української Греко-Католицької Церкви.

“Постулятором у справі беатифікації та канонізації слуги Божого Любомира Блаженніший Святослав окремим Декретом іменував о. Павла Локотя. Після отримання Декрету священник на Євангелії склав присягу і вступив в уряд”, – йдеться у повідомленні.

Глава УГКЦ розповів, як можна це зробити.

«Коли хтось отримає яку-небудь ласку за посередництвом блаженнішого Любомира (вислухану молитву, оздоровлення тощо), Ви маєте обов’язок у сумлінні про це повідомити, не маєте права приховати одержаний Богом дар. Повідомити про це потрібно отця Павла Локотя, постулятора. Тоді він, відповідно до всіх церковних правил, цей випадок зафіксує, і тоді процес беатифікації рухатиметься далі», — сказав Блаженніший Святослав, а також заохотив підтримати цей коштовний процес своїми пожертвами.

Під час молебню вперше прозвучала молитва за прославу слуги Божого Любомира Гузара, спеціально укладена для цієї нагоди. Опісля відслужили панахиду.

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.