Парламентська асамблея НАТО визнала злочини росії проти України геноцидом

Також вона визнала режим у рф — рашизмом.

22.05.2023
Парламентська асамблея НАТО визнала злочини росії проти України геноцидом
Фото: умовне

Про це повідомив голова постійної делегації України в Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв.

«На сесії Асамблеї в Люксембурзі ми добилися ухвалення надзвичайно сильної декларації, яка буде мати далекосяжні політичні наслідки. Це наша дипломатична перемога. Всі наші ключові побажання щодо фінального тексту декларації враховані», — йдеться в його повідомленні.

Зокрема документ визнає злочини росії проти України геноцидом, засуджує ідеологію рашизму, підтримує відновлення територіальної цілісності, санкції, репарації, а також “план Маршалла” для України.

Також асамблея закликала уряди своїх країн відкрито оголосити на саміті у Вільнюсі про те, що Україна стане членом НАТО, і погодити наступні конкретні кроки для вступу України до Альянсу.

Чернєв додав, що віцепрезидент Парламентської асамблеї НАТО Міхал Щерба (депутат польського парламенту) готував декларацію та допомагав українській стороні у просуванні наративів.

«Фундамент для саміту НАТО у Вільнюсі закладений. Парламентарі країн Альянсу свою позицію висловили. Тепер справа за урядами», — наголосив голова постійної делегації України.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.