Новороздільська громада прагне зберегти у будь-який спосіб МОСКОВИТСЬКУ історію?

Готуючи підбірку новин прочитала повідомлення від Стрийської РВА про те, що лише Новороздільська громада та Стрийська не поспішає декомунізуватись.

20.11.2023
Новороздільська громада прагне зберегти у будь-який спосіб МОСКОВИТСЬКУ історію?

Як з’ясувалось, у с. Берездівці (це Новороздільська ТГ) стоїть постамент «жєнщіни колгоспниці», який поставили в часи панування московитів. І щоб бува його не знесли вкрай «обдаровані» люди взяли викарбували на одному з постаментів український герб (!!!! вдумайтесь), обабіч поставили два стяги Незалежної України та УПА і ще поряд розмістили стелу з іменами Новітніх героїв і назвали це Скорботна мати! Тобто, комуняцький символ взяли «перефарбували» і ходять тепер там складають пошану… Я ніяк не збагну що коїться в головах людей які так вчиняють! Зараз сотні тисяч українських життів поховано в землі за те, щоб у нас навіть тіні спогаду не залишилось від московитського панування. А тут такий сором!

З’ясовую, що це за ганьба і чому немає реакції в гуманітарного управління. Там дають відповідь – так, у Берездівцях є проблема. Управління скерувало звернення до міської ради з рекомендацією демонтувати «колгоспницю». Відповіді, як і реакції, немає. Я не буду озвучувати прізвища посадової особи, яка прагне зберегти цю стелу. Вгадаєте з першого разу і не помилитись. Демонтували навіть стелу в Ст. Роздолі і лише Берездівці роблять нам «честь». Львівська ОВА у нещодавньому листі вимагає ліквідувати постамент, бо він не є пам’яткою історії. Анна Герич, Захар Миляник, я тут дивувалась під вашими постами, як це люди в інших громадах «грудьми» лягають, щоб захистити московитські символи, а тут у нас така ж шокуюча історія. Чи можете допомогти? Бо судячи з усього певні посадовці не відвідували уроків української історії.
До слова, днями в Журавенській громаді декомунізували аналогічну “жєнщіну-колгоспницю” тільки більшою за розмірами.

Ірина Телька

Джерело

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.