Ніколи такого не було, і от знову! Російські фейки, частина 100500

Щоправда, текст тут адекватний. Навіть без явних помилок і проколів. Є, звісно, деякі конструкції, непритаманні українській мові, але деякі люди так дійсно говорять. Що ж “палить” цей фейк?

03.04.2024
Ніколи такого не було, і от знову! Російські фейки, частина 100500

1. Наративи. Ветерани не мають довіри до держави, а держава не надає підтримки ветеранам. Звісно, у нас не все добре з цим, але аж такої біди теж нема. Тобто, береться проблема і роздувається до неймовірних масштабів. Іншими словами, це не повністю “висмоктаний із пальця” фейк, а радше маніпуляція із темою, яка і без того дражлива.

2. Revekka Sapaeva – хто це? Що це за порожня сторінка, яка таке поширює? Це вірна ознака ІПСО.

3. РЕКЛАМА!!!!!! Якщо такий допис на рекламі, то ви пам’ятаєте: його більше просуває сам фейсбук, а нам треба інтенсивніше на нього скаржитись.

4. А тепер найцікавіше. ІНФОГРАФІКА.

Зрозуміло, шо такі речі створюються для зручності оцінки, бо подивився, зрозумів і пішов далі. Не читаєш мільйон абзаців.

А ще – для маніпуляції. Що відразу впадає в око? Відсутність підпису, хто робив опитування. Якщо є якась компанія, яка провела соціологічне дослідження, вона обов’язково вкаже себе. Чи то написом, чи то за допомогою лого. Тут же нема нічого. Відповідно, такому вірити – себе не поважати.

А ще гляньте, що таке Lorem ipsum (я цей напис позначив червоним кружечком). Це дуже цікаво, я такого не знав. Якщо коротко, це класичний варіант умовного беззмістовного тексту, що вставляється в макет сторінки. Дизайнери це називають “рибою”. Отут, думаю, найбільше “палєво”.

Висновки дуже прості: такого лайна буде летіти на нас все більше. І хоч воно не вибухає, небезпеку також несе. Мета одна – розпалити між нами недовіру, недовіру до війська чи влади, посварити між собою окремі інституції чи звичайних громадян. Тому як тільки ви бачите допис від невідомої сторінки, який вас обурює і ще й стоїть на проплаченій рекламі, відразу жалійтесь і навіть не дочитуйте до кінця.

Роман Гурський

Джерело

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.