Навіщо реальному власнику озера в Брюховичах “липові” печатки Міноборони?

Йдеться про Андрія Завадського, скандальновідомого львівського забудовника, який у даний час є головним фігурантом об’єднаного кримінального провадження №12021141390000236 за фактами підроблення документів та шахрайства, вчиненого у великих розмірах.

08.10.2023
Навіщо реальному власнику озера в Брюховичах “липові” печатки Міноборони?

На вседозволеності Завадського львівські медіа нещодавно акцентували увагу у зв’язку з використанням ним автомобіля Lexus LX 450D із проблисковим маяком спецслужб та подвійних (цивільних та схожих на військові) номерних знаків, які можна змінити на ходу.

«Реальний незаконний орендар – власник Брюховицького озера Андрій Завадський. Яка курва його кришує?» – писав тоді львівський журналіст Олег Радик, який оприлюднив відео, на ньому зафіксовано як Завадський, ні від його не приховуючись, в центрі міста змінює номери автомобіля.

Таке є саме питання напрошується у зв’язку з фактами, які свідчать про безкарне використання Андрієм Завадським «липових» печаток.

З судового реєстру, зокрема, вбачається, що Завадський, окрім вище названої кримінальної справи, фігурував у кримінальному провадженні №12022141380000258 від 14.03.2022 року за ч.1 ст.263 КК України, яке стосується незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Водночас з ухвали слідчого судді Галицького районного суду м. Львова Романюка В.Ф. від 04.04.2022 р. (по даному кримінальному провадженню) відомо про проведення обшуку в будинку Завадського, у ході якого було виявлено та вилучено у тому числі печатки та відтиски печаток, що належали «фігуранту».
З цієї ж ухвали також відомо, що дані печатки та відтиски печаток були повернуті Андрію Завадському «на зберігання (володіння) як законному володільцю та добросовісному набувачу» (разом з сімома вилученими мобільними телефонами). Таке рішення суд ухвалив, задовільнивши клопотання його адвоката про скасування арешту майна – на предмети, вилучені під час обшуку.

“Поміж цих предметів, які повернули Завадському, були печатки та відтиски печаток низки фірм (у тому числі фірм, які не мають до нього жодного відношення), державних реєстраторів, районних адміністрацій Львівської міськради, Брюховицької селищної ради, Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Львівській області, обласного комунального підприємства Львівської обласної ради «Бюро технічної інвентаризації та Експертної оцінки», військових частин, Міністерства оборони України. А «на ряду» з цим майном Завадському віддали на зберігання (володіння) також вилучені під час обшуку відтиски підписів моїх близьких родичів (бабусь), які він використав під час афери із знесенням в Брюховичах належних їм будинків, – розповів львівський бізнесмен Тарас Мірус, за заявою якого відносно Андрія Завадського львівськими правоохоронцями було відкрито одне з кримінальних проваджень. – В загальному ж ситуація виглядає так: На Львівщині діє організована злочинна група, якою «верховодить» Завадський, та яка упродовж тривалого часу спеціалізується на заволодінні чужим майном – шляхом підроблення документів. Поліція розслідує об’єднану кримінальну справу за фактами підробок (йдеться про цілу низку епізодів). А тим часом вилучені під час обшуку речові докази суд «віддає» «добросовісному набувачу».

 

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.