Нардепа зі Львівщини Камельчука можуть позбавити мандата через неправдиве декларування

Крім того, прокурор попросив оштрафувати обвинуваченого на 51 тисячу гривень.

07.03.2023
Нардепа зі Львівщини Камельчука можуть позбавити мандата через неправдиве декларування
Фото: Юрій Камельчук

Про це пише “Судово-юридична газета”. 

Вищий антикорупційний суд може оштрафувати на 51 тисячу гривень та позбавити на строк до 3 років права займатися діяльністю, пов’язаною з виконанням функції держави, нардепа від фракції “Слуга народу” Юрія Камельчука, якого обвинувачують у недекларуванні орендованої квартири та наявності заборгованості перед “ПриватБанком”.

Зі свого боку Камельчук під час допиту відкинув звинувачення у намірі приховати оренду квартири, оскільки не користувався нею 183 дні, та заявив, що готовий в будь-який час задекларувати її.

Стосовно боргу перед “ПриватБанком”, парламентар пояснив, що заборгованість перед банком виникла через шахрайські дії.

“Йшлося про співпрацю з брокером про те, що я можу використовувати гроші для торгівлі на біржі, використовуючи його підказки, однак на моєму рахунку з’явилися мінуси”, – зазначив політик, додавши, що написав заяву до банку про шахрайські дії.

Камельчук додав, що спочатку банк задовольнив його заяву та повернув гроші, однак після цього ухвалив інше рішення та не пояснив зміну позиції.

Вирок нардепу оголосять на наступному засіданні. Якщо Камельчука визнають винним, він втратить депутатський мандат. 

Нагадаємо, раніше Камельчуку вручили підозру щодо неправдивого декларування. Він не вніс до електронної декларації особи за 2020 рік відомості про орендовану квартиру вартістю понад 3,6 млн грн і не зазначив дані про непогашений кредит. 

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.