Начальника відділу митного поста на Закарпатті судитимуть за хабарництво

Він разом зі своїм підлеглим вимагав гроші у перевізників.

17.05.2023
Начальника відділу митного поста на Закарпатті судитимуть за хабарництво
Фото: ДБР

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Начальник відділу митного поста «Тиса» Закарпатської митниці та його заступник у вересні 2022 року вимагали та отримали від представника товариства, яке займалось міжнародними пасажирськими перевезеннями, понад 10 тис. євро.

За ці кошти вони обіцяли прискорити митне оформлення багажу пасажирів, а також не створювати штучні перешкоди під час виконання формальностей при в’їзді автобусів перевізника в Україну.

Загалом у ході розслідування задокументовано отримання митниками хабарів на 10,6 тис. євро.

Посадовців обвинувачують в одержанні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе та третіх осіб, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

За клопотанням прокурора накладено арешт на автомобілі, квартири, будинки, земельні ділянки на інше майно підозрюваних. Їм обрано запобіжний захід – застава в сумі 322 тис. грн кожному. Обвинувальний акт направлено до суду.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.