На Закарпатті затримали двох переправників ухилянтів

Вони організували схему ще у січні.

30.05.2023
На Закарпатті затримали двох переправників ухилянтів

До організації каналу з переправлення через держкордон України чоловіків призовного віку причетні 50-річна жінка та її 30-річний товариш. Злочинну діяльність мукачівців почали документувати ще на початку цього року, розповідають у поліції Закарпаття.  

Зокрема, у січні правоохоронці запобігли спробі незаконного перетину державного кордону одним з їхніх клієнтів. 

29 травня жінку та її спільника затримали. Їх помістили в ізолятор тимчасового тримання.

“Вони саме займалися підготовкою до переправлення чергових втікачів: поселили клієнта до заздалегідь орендованої квартири в прикордонному районі та  отримали від нього плату у розмірі 7 тисяч доларів США”, – йдеться у повідомленні. 

Організаторку затримали на околицях міста Мукачево, її спільника – за місцем проживання. Під час обшуків вдалося вилучити ряд речових доказів, зокрема і готівку в іноземній валюті, отриману як плату за незаконні послуги з переправлення.

Мукачівцям повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та підготували клопотання до суду, щодо обрання затриманим запобіжного заходу. 

За скоєне зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.