На Юпітер запустили ракету з малюнком 8-річної українки

Малюнок обрали за результатом конкурсу.

14.04.2023
На Юпітер запустили ракету з малюнком 8-річної українки
Фото: European Space Agency

Про це повідомила пресслужба Житомирської ОВА. 

Європейське космічне агентство (ESA) запустило свою першу спеціальну місію Juice до Юпітера 14 квітня.

Одним із атрибутів ракети став малюнок 8-річної житомирянки Ярини Закалюжної, що переміг у 2021 році у міжнародному конкурсі малюнків Європейського космічного агентства. Участь у міжнародному змаганні узяли понад 2600 дітей з 63 країн світу. Переможний малюнок дівчинки нанесли на корпус ракети. 

У своїй роботі Ярина намалювала планету Земля, яка передає Юпітеру корабель, що буде її вивчати, а супутники із захопленням спостерігають політ. 

“Наразі одна із мрій дівчинки – дочекатися завершення польоту, який триватиме до 2031 року та очікувати прибуття на Землю, з нагоди свого 18-го дня народження”, – додають в ОВА.

Коментарі

09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.