На Тернопільщині судили підприємця, який відмовився від мобілізації

Чоловіка засудили до 3 років позбавлення волі.

12.02.2024
На Тернопільщині судили підприємця, який відмовився від мобілізації

ФОП з Тернополя 5 грудня 2022 року пройшов військово-лікарську комісію, яка визнала його придатним до служби в армії. 7 грудня 2022 року він отримав повістку та повинен був прийти 11 грудня до військкомату, проте так і не з’явився, повідомляє видання “Тернопільські події”.

Чоловік на суді заперечив провину та заявив, що не ухилився від служби у ЗСУ. Він додав, що після отримання повістки, поїхав у Львівську область, де нібито захворів.

“На вказаному заході він захворів, а саме у нього з`явився сильний біль в поясниці, та зателефонувавши до свого сімейного лікаря, остання порадила йому звернутися за медичною допомогою за місцем перебування. Таким чином він звернувся для обстеження в Моршинський санаторій, де у нього було виявлено підозру на пієлонефрит”, – йдеться у повідомленні.

Чоловік додав, що він боїться, що на фронті його вб’ють і знав про кримінальну справу за ухилення, а тому до ТЦК більше не приходив.

На суді сімейна лікарка пояснила, що підозрюваний справді до неї телефонував. Вона додала, що це сталось вперше за багато років. Він сказав, що відпочиває у Карпатах і йому стало зле. Лікарка порадила випити таблетки. Згодом чоловік знову зателефонував до неї та попросив дати довідку про те, що він з нею спілкувався.

Суд визнав чоловіка винним та засудив на 3 роки позбавлення волі.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.