На Сихові ПЦУ збудує кафедральний собор замість церкви московського патріархату

У Сихівському житловому масиві зведуть Свято-Преображенський кафедральний собор ПЦУ.

24.08.2023
На Сихові ПЦУ збудує кафедральний собор замість церкви московського патріархату

Як повідомляє “Lviv.media”, храм збудують на проспекті Червоної Калини, 89 на території, де ще до квітня 2023 року стояла й незаконна каплиця УПЦ Московського патріархату.

Рішення про це у середу 23 серпня прийняли депутати Львівської міської ради.

Львівські обранці затвердили релігійній громаді Львівсько-Сокальської єпархії Української православної Церкви  парафії у Сихівському районі міста Львова” проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надали їй у постійне користування земельну ділянку площею 0,7640 га на просп. Червоної Калини, 89 для будівництва Свято-Преображенського кафедрального собору.

Нагадаємо, що мешканці Львова вже неодноразово висловлювали свій протест проти існування в цьому районі міста незаконної споруди московської церкви.

Торік у травні на стінах храму УПЦ на Сихові з’явилися написи “Дім Путіна”, “ФСБ”, “русня”, та інші слова, які ілюстрували проросійський та колабораціоністський характер діяльності УПЦ (МП). А у квітні цього року одна з вірянок церкви МП заявила, що війну з Росією почали ”щирі українці”.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.