На Різдво ПЦУ проведе богослужіння в Успенському соборі Лаври

Міністерство культури надало дозвіл, а заповідник уклав угоду на проведення богослужіння.

06.01.2023
На Різдво ПЦУ проведе богослужіння в Успенському соборі Лаври
Фото: сайт ПЦУ

Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

4 січня стало відомо, що у суботу, 7 січня, предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній звершить богослужіння з нагоди Різдва Христового в Успенському соборі Києво-Печерської лаври.

Проте, інформаційно-просвітницький відділ УПЦ (МП) оприлюднив відео з зустрічі виконувача обов’язків директора заповідника Олександра Рудика з представниками Лаври 5 січня. На відео Рудик заявляє, що йому не відомо про проведення 7 січня Православною церквою України богослужіння в Успенському соборі.

“Чи є це достовірна інформація, я не знаю. Це треба запитувати у тих, хто писав це оголошення. Ні офіційного звернення, ні неофіційного звернення від Православної церкви України я не отримував. Ніяких розпоряджень з приводу цього я теж не отримував”, — сказав Олександр Рудик.

Пізніше стало відомо, що у другій половині дня 5 січня до нього все ж надійшло звернення від Управління Київської Митрополії ПЦУ.

“Розглянувши звернення та враховуючи дозвіл МКІП, Заповідником було надано дозвіл на проведення богослужінь 7 січня 2023 року в Успенському соборі та укладено відповідну угоду”, – повідомили в Мінкульті. 

В УПЦ МП, своєю чергою, заявили, що предстоятель ПЦУ Епіфаній не має дозволу на проведення богослужіння у Києво-Печерській Лаврі 7 січня — його намір назвали “спробою силового захоплення Успенського собору”.

Нагадаємо, 5 січня відбулося завершальне засідання комісії з приймання передачі Успенського Собору та Трапезної церкви до державної установи.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.