На Львівщині судитимуть прикордонниць, які зливали інформацію ухилянтам

Інспекторки працювали у різних структурних підрозділах і не були знайомими, проте діяли за схожою схемою.

14.03.2024
На Львівщині судитимуть прикордонниць, які зливали інформацію ухилянтам

До жінок через посередників зверталися чоловіки призовного віку, які планували їхати за кордон, повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

“Інспекторки за гроші перевіряли у базі даних інформацію про наявність чи відсутність для чоловіків призовного віку заборон на перетин кордону, а також визначали чи розшукують їхніх “клієнтів” представники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки”, — йдеться у повідомленні.

Така послуга коштувала 150 доларів. Загалом вдалося задокументувати два епізоди продажу службової інформації однією прикордонницею, та шість — іншою.

Правоохоронці завершили досудове розслідування. Санкція статей передбачає до шести років ув’язнення.

Прокуратура скерувала обвинувальний акт до суду. Наразі обох посадовиць перевели у структурний підрозділ, який виконує завдання на Сході країни.

Коментарі

11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.
12:00
Відомий львівський лікар пройшов стажування у провідній клініці США
Завідувач відділення кардіології та реперфузійної терапії лікарні Святого Пантелеймона Василь Процько повернувся зі стажування у Сполучених Штатах Америки та поділився враженнями від поїздки.