На Львівщині СБУ затримала керівника благодійного фонду, який “заробляв” на гумдопомозі

Спецслужба блокувала ще одну шахрайську схему «заробітку» на гумдопомозі під час війни. Викрито очільника одного з благодійних фондів Львівщини, який причетний до незаконного продажу автомобілів, ввезених в Україну на потреби армії.

22.08.2022
На Львівщині СБУ затримала керівника благодійного фонду, який “заробляв” на гумдопомозі

Про це повідомили у СБУ.

Схема полягала у наступному: чоловік імпортував автівки для нібито потреб благодійного фонду, а далі, замість безоплатної передачі ЗСУ, продавав їх з метою власної наживи.

Для маскування такої «діяльності» зловмисник виробляв довідки від власного благодійного фонду про нібито передачу транспорту Збройним Силам. У такий спосіб він намагався продати три автомобілі.
Правоохоронці затримали горе-благодійника «на гарячому» під час збуту автівок на загальну суму майже півмільйона гривень.
Фігуранту провадження повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги) КК України. Обрано запобіжний захід – тримання під вартою.
Тривають невідкладні слідчі дії. Додатково встановлюються інші співучасники злочину.
Заходи із викриття проводили оперативники Червоноградського РВ СБУ Львівщини спільно із відділом внутрішньої безпеки Львівської митниці та слідчими Червоноградської поліції за процесуального керівництва Червоноградської окружної прокуратури.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.