На кордоні із Польщею відкрили пункт пропуску для руху порожніх вантажівок

4 грудня в пункті пропуску “Угринів-Долгобичув”, що на українсько-польському кордоні, відкрили проїзд для порожніх вантажівок.

04.12.2023
На кордоні із Польщею відкрили пункт пропуску для руху порожніх вантажівок

Про це повідомили у Державній прикордонній службі України.

“Станом на ранок 4 грудня в пункті пропуску “Угринів” на виїзд з України прикордонники оформили 30 великовагових транспортних засобів загальною дозволеною масою понад 7,5 т.“, – йдеться у повідомленні.

Заїзд вантажівок в пункт пропуску здійснюється в порядку загальної черги.

6 листопада, близько 14:00 за українським часом, польські перевізники почали блокувати рух вантажівок у пунктах пропуску “Краківець-Корчова”, “Ягодин-Дорохуськ” та “Рава-Руська-Хребене”. Згодом після переговорів з Україною перевізники з Польщі відмовились розблокувати кордон. Як заявив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач, протестувальники блокували проходження навіть гуманітарної допомоги та цистерн з паливом, попри обіцянки цього не робити.

Нагадаємо, у Польщі, на паркінгу біля Корчової, помер 56-річний український водій, який чекав на перетин кордону. Також польські перевізники заявили, що з 27 листопада розпочнуть цілодобову блокаду пункту пропуску “Медика-Шегині”.

Додамо, що 28 листопада кілька десятків українських водіїв перекрили дороги у польських містах Перемишль і Медика. Окрім того, 1 грудня українській водії вантажівок, які очікують на перетин українсько-польського кордону у пункті пропуску “Краківець-Корчова”, оголосили голодування.

Коментарі

09:47
Львівʼянин може втратити високу посаду у футболі
УЕФА відкрив справу проти віце-президента Української асоціації футболу Олександра Шевченка, який є мешканцем Львова, і головою обласної футбольної асоціації.
09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.