На конференції “Fat&Oil Industry-2023” у Львові зібралися понад 150 учасників олійного ринку України та світу

Участь в конференції взяли представники олійно-жирового сегменту з 14 країн світу, а саме: переробники, виробники обладнання, експортери, агрохолдинги, галузеві організації.

25.10.2023
На конференції “Fat&Oil Industry-2023” у Львові зібралися понад 150 учасників олійного ринку України та світу

Як повідомляє пресслужба Львівської ОВА, подія відбулась 23 жовтня.

У межах конференції обговорили альтернативні шляхи експорту, глобальні зміни в географії експорту соняшникової олії, зміни в структурі виробництва олійних та зернових, нові проекти та інвестиційний клімат та інші.

Від Львівської ОВА участь у конференції взяли заступник начальника Львівської ОВА Юрій Бучко та директорка департаменту агропромислового розвитку ЛОВА Тетяна Гетьман.

«Повномасштабне вторгнення російської федерації суттєво вплинуло на експорт української продукції. Змінились торгівельні шляхи експорту продукції. Через заблокованість портів багато продукції експортувалось через Львівську область залізничним та автомобільним транспортом.

Для нас честь приймати такий захід на теренах нашої області!

Зазначу, що Львівська область не є великим виробником олійних культур, проте за останні роки виробництво в області зростає, і у нас олійні культури вирощують понад 800 господарств! Найбільшу площу серед олійних культур займає соя, зокрема її вирощують понад 500 сільськогосподарських підприємств. Також більше 50 суб’єктів господарювання здійснюють виробництво олії та жирів», – зазначив під час вітального слово Юрій Бучко.

Тетяна Гетьман стала учасницею дискусійної сесії «Виклики для експортерів. Основні проблеми та способи вирішення».

«На Львівщині в структурі посівів олійних культур половину площ займає соя, третину посівів ріпак, решта посіви соняшнику та інших олійних. Ми експортуємо сировину, з якої в інших країнах створюється додана вартість, та лягає на полички наших супермаркетів. В 2023 році в межах Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства Львівської області на 2021-2025 роки одним з важливих напрямів було надання для дрібних виробників пільгових кредитів під 3% для створення об’єктів з доданою вартістю, якою також скористалися підприємства, вирощують та переробляють сою», – розповіла під час участі у дискусії директорка департаменту агропромислового розвитку ЛОВА.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.