На Херсонщині затримали жінку, яка вербувала громадян до лав окупантів

Крім неї, затримали ще двох зрадниць, які добровільно вступили до створеного окупантами “главного управления МВД Херсонской области”.

09.12.2022
На Херсонщині затримали жінку, яка вербувала громадян до лав окупантів
Фото: умовне

Про це повідомляє Служба безпеки України. 

Керівниця одного з “кадрових” підрозділів псевдооргану розгорнула широку агітаційну кампанію щодо залучення місцевих жителів до співпраці з агресором. При цьому вона особисто підшукувала “однодумців”, яким пропонувала приєднатися до лав окупаційного органу.

Після звільнення обласного центру колаборантка намагалася переховуватись, проте зараз вона під вартою. 

Наразі їй повідомили про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність, добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних судових або правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території) Кримінального кодексу України.

Ще двома ворожими поплічницями виявились колишні працівниці місцевих банків. Після захоплення міста вони перейшли на бік агресора.

За це їх призначили “инспектором отдела кадров ГУ МВД РФ Херсонской области” і “специалистом федеральной миграционной службы МВД РФ Херсонской области”.

За декілька днів до звільнення міста вони втекли до тимчасового окупованих районів півдня України.

Стосовно них зібрані неспростовні докази колабораційної діяльності. Обвинувальні акти направлено до суду. Тривають заходи для їх притягнення до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Коментарі

09:01
“На службі” у проросійських депутаток й аферистів?
ТСК, яку очолюють депутатки Юлія Яцик та Анна Скороход, спершу спричинились до відкриття кримінального провадження проти курсанта Академії Сагайдачного, а згодом на темі його звільнення влаштували дискредитаційну кампанію проти навчального закладу.
11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.