На Франківщині у 8-річної дитини підтвердили хворобу Лайма

Під час збирання ягід та грибів у лісі за межами Калущини, 8-річну дитину покусали кліщі. Діагноз встановили майже через місяць.

17.10.2023
На Франківщині у 8-річної дитини підтвердили хворобу Лайма

Про це йдеться у повідомленні Калуської міської ради.

Цьогоріч це вже четвертий випадок захворювання, який зареєстрований в нашому регіоні. Три попередні випадки захворювання були зафіксовані у мешканців сільської місцевості — 48-річного чоловіка, 61-річної жінки та 6-річної дівчинки. У 2022 році було задокументовано також чотири випадки цієї недуги. Хворіли троє дорослих та одна дитина віком 10 років.

Хвороба Лайма — це інфекційне захворювання, яке передається іксодовими кліщами, збудником якого є борелії. Більшість випадків захворювання на хворобу Лайма реєструють в період з травня по листопад. Найбільш вразливими до захворювання є люди, які багато часу перебувають на відкритій території, особливо в лісах, лісосмугах, парках.

Інкубаційний період становить від 1 до 45 днів (7–14 у середньому), сприйнятливість людей до захворювання висока.

Основні симптоми:

  • червона пляма з чіткими контурами в місці укусу кліща, яка блідне, а потім знову появляється, але вже більших розмірів — “мігруюча еритема”. Така пляма зустрічається у 60% випадків;
  • загальна слабкість;
  • нездужання;
  • біль в м’язах та суглобах;
  • збільшення лімфатичних вузлів;
  • головний біль;
  • підвищення температури тіла;
  • порушення сну;
  • зміни з боку серця.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.