Місто у Франції відмовилося брати від рф гроші на утримання цвинтаря росіян

На цвинтарі поховано близько 15 тисяч росіян, які мешкали у Франції, включаючи письменників, державних діячів та військових.

16.01.2023
Місто у Франції відмовилося брати від рф гроші на утримання цвинтаря росіян

Місцева влада французького міста Сент-Женев’єв-де-Буа відмовилася приймати від росії гроші на утримання російської частини місцевого цвинтаря. Про це пише Le Monde.

Цього року місто відмовилося від грошей, якими росія оплачувала оренду землі, термін якої давно минув. Журналісти також зазначили, що прибирання цвинтаря поставили на паузу ще 24 лютого, після нападу росії на Україну, і тепер російська частина цвинтаря вже нагадує ліс, а на деяких могилах розміщені таблички з повідомленням, що термін оренди земельної ділянки минув.

На Сент-Женев’єв-де-Буа, зокрема, поховані росіяни лауреат Нобелівської премії з літератури Іван Бунін разом із дружиною, поетеса Надія Теффі, художниця Зінаїда Серебрякова, письменник Гайто Газданов та інші.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.