Мешканку Тернопільщину ув’язнили за підтримку збройної агресії РФ

Жителька Почаєва Ольга Ткачук отримала 5 років позбавлення волі за те, що в соціальних мережах виправдовувала напад Російської Федеранції на Україну та закликала підтримувати окупантів.

28.02.2024
Мешканку Тернопільщину ув’язнили за підтримку збройної агресії РФ

Жінка створила в Facebook акаунт на ім’я свого чоловіка і звідти розсилала дописи в різні групи. В суді обвинувачена своєї вини не визнала і всіляко заперечувала свої дії, повідомляє Zaxid.net.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що Ольга Ткачук протягом двох місяців 2022 року, березні та квітні, в соціальних мережах розповсюджувала антиукраїнські дописи. Для того, щоб її не впізнали знайомі, робила це з чужого облікового запису.

Жінка поширювала антиукраїнські дописи кремлівських пропагандистів, закликала до підтримки збройних формувань та окупаційної адміністрації держави-агресора, писала коментарі про підтримку дій РФ у регіональних групах соцмережі «Анонімний Кременець», «Хреновий Почаїв».

В суді також допитали чоловіка обвинуваченої, він зазначив, що не створював акаунту в популярній соціальній мережі. Під час судових засідань Кременецького районного суду обвинувачена давала суперечливі показання по справі та не розкаялась у вчиненому.

Дослідивши усі докази, врахувавши ступінь тяжкості вчинених кримінальних правопорушень, суд призначив винній особі покарання за ч. 1 ст. 111-1, ч. 3 ст. 436-2 КК України – 5 років позбавлення волі. На вирок суду може бути подана апеляція в термін 30 днів.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.