Мережа лабораторій «Сінево» може зупинити роботу через арешт головного офісу

Європейська мережа медичних лабораторій Сінево Україна офіційно заявляє про арешт, накладений на будівлю головного офісу у Києві та центральної лабораторії компанії.

27.02.2024
Мережа лабораторій «Сінево» може зупинити роботу через арешт головного офісу

Про це йдеться у повідомленні компанії.

Арешт на майно лабораторії наклав Личаківський районний суд Львова ще в травні 2022 року. В листопаді мережа намагалась скасувати його, але суд у клопотанні відмовив. Колишні посадовці Міністерства енергетики та Фонду Держмайна незаконно вивели будівлі, в яких тепер розташований головний офіс «Сінево», з державної власності. Зокрема майно приватизували компанії «Авіа Оіл» та «Пас І Ко», а потім перепродали «Лінкмікс холдінг лімітед» під лабораторію.

У лютому 2022 року ДБР відкрило провадження за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 364 ККУ – незаконне виведення майна з державної власності. При цьому, «Лінкмікс холдінг лімітед» в кримінальному провадженні не фігурує, адже на момент придбання будівель у 2016 році вони вже були приватизовані.

У “Сінево” називають арешт, накладений ДБР на будівлю головного офісу і центральної лабораторії в Києві, безпідставним та протизаконним

“Невдовзі компанія буде змушена припинити діяльність в цій будівлі. А це призведе до повної зупинки роботи мережі лабораторій “Сінево” в Україні”, – наголосили у компанії.

За їхніми словами, через арешт без послуг сучасної лабораторної діагностики залишаться близько 300 тисяч пацієнтів щомісяця, зокрема ті, хто обслуговується мережею “Сінево” на безоплатній основі.

Йдеться про пацієнтів по програмі медгарантій Національна служба здоров’я України (НСЗУ), бійців Сил ТрО ЗСУ, пацієнтів інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М. Амосова та центру протезування та реабілітації Superhumans Center.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.