Медики у Львові вилікували дитину, у якої діагностували запалення кісткового мозку

Хірурги Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит» прооперували дворічного Олександра із Самбірщини, у якого діагностували остеомієліт (запалення кісткового мозку).

31.08.2023
Медики у Львові вилікували дитину, у якої діагностували запалення кісткового мозку

Про це повідомили на Facebook-сторінці медзакладу.

2-річний Олександр з Самбірського району потрапив у лікарню по скеруванню фтизіатрів. У хлопчика був кістковий туберкульоз з ураженням грудини.

«Я помітила у сина гульку на грудній клітці. Ми звернулися до лікарів у Старому Самборі і вони одразу нас відправили до Львова», — розповіла мама хлопчика.

За словами медиків, чому виникає це захворювання досі достеменно невідомо. Але здебільшого трапляється у дитячому віці, бо дитяча кістка має певні анатомічні особливості у порівнянні з дорослою. Часто це буває після порізів, опіків, абсцесів, коли є ризик потрапляння інфекції.

Хірурги провели Олександру дві складні операції. Опісля хлопчик ще пройде інтенсивне медикаментозне лікування та реабілітацію.

Лікарі наголошують, що якщо у дитини є такі симптоми, які сильні болі в кінцівках (кістки стегон, плечей, гомілок) та усе це супроводжується температурою, слабкістю, дитина починає кульгати чи з’являється набряк — варто одразу звертатися до лікарів. Важливо вчасно встановити діагноз та надати дитині належне лікування.

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.