Медики у Львові врятували чоловіка з рідкісною пухлиною підшлункової залози

48-річного чоловіка лікували від епілепсії декілька років, однак згодом виявилося, що причиною судом є рідкісна пухлина підшлункової залози.

14.02.2024
Медики у Львові врятували чоловіка з рідкісною пухлиною підшлункової залози

Про це повідомляє Перше медичне об’єднання Львова.

Сергій – мешканець Львівщини. Протягом 6 років чоловік лікувався від нападів судом. Медики діагностували в нього епілепсію.

Однак у жовтні 2023 року в чоловіка виявили критично низький рівень цукру в крові. Лікарі провели обстеження та виявили пухлину, яка є рідкісною та зустрічається лише в 4 людей на 1 000 000 населення. Після цього Сергію провели операцію з видалення пухлини.

«Команда наших хірургів на чолі з Юрієм Шаваровим спершу провела малоінвазивне видалення односантиметрової пухлини хвоста підшлункової. Складність цієї операції полягає в тому, що в місці втручання проходять селезінкові судини та артерії, пошкодження яких може призвести до серйозних ускладнень. Цей етап пройшов успішно. За місяць хірурги після дообстеження та підтвердежння виконали другу операцію з видалення ще іншої пухлини – вже в головці підшлункової залози. Тут також минулося без ускладнень», – йдеться у повідомленні.

Після другої операції вже на п’ятий день чоловік поїхав додому: рівень цукру в його крові нормалізувався. а напади судом теж більше не турбують пацієнта.

Тепер він проходить ще реабілітацію.

Нагадаємо, медики у Львові прооперували дитину з епілепсією. Дівчинці видалили праву півкулю мозку, так як медикаментозне лікування було неефективним.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.