Медики у Львові вкоротили дитині язик, який був уп’ятеро довший

Синдром Беквіта – Відемана – це рідкісна генетична аномалія, що викликає інтенсивний розвиток різних органів упродовж вагітності. В Україні всього дві такі дитини.

16.02.2024
Медики у Львові вкоротили дитині язик, який був уп’ятеро довший

Про це повідомляє Центр дитячої медицини. Лікарня “Охматдит”.

Дитині з Одеси зараз 1 рік і 3 місяці. Коли батьки на 32 тижні вагітності почули від лікаря УЗД, що їхній малюк показує язичка, то розчулилися. Але ця витівка малюка не здалася милою, коли на повторному обстеженні медики озвучили підозру на генетичний синдром, який впливає на розвиток дитини.

Хлопчик ародився на 37 тижні. З першого свого дня він мав висунутий язичок. Йому було важко навіть поїсти, пізніше не міг їсти тверду їжу, бо вона випадала з ротика.

За статистикою одна така дитина народжується в середньому на кожні 20 тисяч малюків. Синдром Беквіта – Відемана – це така рідкісна генетична аномалія, що викликає інтенсивний розвиток різних органів упродовж вагітності. У дитини був великий язик, збільшені внутрішні органи і одна ніжка довша від іншої на 3 см.

«Лікарі в Одесі нам порадили шукати допомоги за кордоном, адже в Україні немає хірургів, які б мали досвід допомоги таким діткам. Ми випадково опинилися у Львові у друзів і дізналися, що у Львові будуть лікарі зі США. Думали про варіант поїхати туди, а тут виявилося, що США їдуть до нас, тож швидко записалися на прийом. Так ми дізналися, що львівські лікарі допомагають діткам з найскладнішими патологіями», – розповіла мама Олена.

Після консультації з американськими колегами щелепно-лицеві хірурги Охматдиту прийняли рішення провести Левчику складну операцію. Команда лікарів Центру виконала часткову резекцію язика за сучасною методикою замкової щілини «Key hole».

Після операції язичок Левчика став майже нормального розміру. Він вперше у житті зміг заховати його до ротика. Попереду у дитини подальше лікування і реабілітація.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.