Медики у Львові прооперували хлопця, у якого ліва нога була на 5 см коротшою за праву

Лікарі прооперували 13-річного Кирила Чудного. Через доброякісну пухлину у хлопчика уповільнився ріст лівої ноги, через що та стала на 5 см коротшою за праву

07.11.2023
Медики у Львові прооперували хлопця, у якого ліва нога була на 5 см коротшою за праву

Про це повідомили у пресслужбі Дитячої Лікарні Святого Миколая.

Хлопець переїхав з родиною з Харкова до Львова. Тут переселенець разом з старшою сестрою почав займатися волонтерством.

У допомозі іншим підліток не помітив власних проблем — він почав фізично відставати від однолітків та не міг швидко бігати. Мама Кирила зауважила це та звернулася до ортопедів дитячої лікарні святого Миколая. На той момент ліва нога хлопчика була вже на 5 см коротша за праву.

“Наші спеціалісти з’ясували, що ріст кінцівки уповільнився через пухлини в кістках. Ці утворення доброякісні і не потребують видалення. А, аби вирівняти довжину кінцівок, ортопеди вирішили тимчасово зупинити ріст правої ноги. Для цього провели малоінвазивне оперативне втручання і вставили спеціальні пластини, які мають призупинити ріст кістки“, — повідомляють медики.

За прогнозами лікарів, приблизно через півтора року коротша ліва нога дожене праву. Тоді пластини вилучать. Після цього хлопець має нормально розвиватися.

А наразі Кирило відновлюється після операції та займається із фізичним терапевтом.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.