Медики у Львові прооперували дівчину, в якої одна нога була на 7 см коротшою за іншу

Аномалія виникла в 17-річної дівчини через дитячу травму голівки стегнової кістки.

21.02.2024
Медики у Львові прооперували дівчину, в якої одна нога була на 7 см коротшою за іншу

Про це повідомляє Дитяча Лікарня Святого Миколая.

У львів’янки Христини Герус виявили рідкісне ускладнення після операції голівки стегнової кістки у 10-річному віці. З віком прооперована права нога Христини зовсім не росла, в той час, як ліва — продовжувала нормально рости.

“Ми виявили асептичний некроз голівки стегнової кістки. Це рідкісне ускладнення, яке трапляється лише у 15% прооперованих дітей. Через те, що голівка тривалий час постійно з’їжджала, судини, що її живлять, сильно травмувались і голівка почала розпадатись. Це призвело до того, що почалася затримка в рості правої, прооперованої ноги. Ми знали, що, коли Христина виросте і ріст кісток зупиниться, їй треба буде подовжувати ногу”, — розповіла Галина Гачкевич, завідувачка ортопедо-травматологічного відділення Лікарні Святого Миколая.

У 13-річному віці різниця в довжині ніг не дозволяла Христині нормально ходити. Вона була змушена користуватися милицями та спеціальним ортопедичним взуттям. Вже у 17 років права нога була коротшою за ліву на 7 см.

Львівські хірурги спільно з колегами з Польщі замінили пошкоджені голівку та кульшову западину на титанові імплантати, окрім цього, у голівку вставили спеціальну ніжку, яка допомогла подовжити кістку і виправити різницю в довжині.

Після операції дівчина пройшла реабілітацію та тепер може ходити на двох ногах без милиць.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.