Медики у Львові прооперували 4-річну дитину з вродженими вадами

Хлопчик мав тяжку патологію щелепи, а також на свій вік не вмів ходити та важив, як немовля.

10.04.2024
Медики у Львові прооперували 4-річну дитину з вродженими вадами

Про це повідомляє Центр дитячої медицини. Лікарня “Охматдит”.

Ростику зараз чотири роки і 10 місяців. Йому від народження потрібна була допомога, але батьки хлопчика зловживали алкоголем і дитині не приділяли належної уваги. Донедавна дитина не знала, що таке гуляти на вулиці, не вміла пити з горнятка, боялася води, харчувалася лише сумішшю для немовлят. Ростик навчився ходити лише у чотири роки і то по хаті, бо на вулиці нерівна поверхня. Окрім того, у нього діагностували складну розщілину піднебіння.

Коли майже одночасно померли батьки Ростика, то його і старшу сестру забрала родина з Южного, що на Одещині.

«Моя старша донька якось прочитала в мережі про двох діток, в яких загинули батьки майже одночасно. В оголошенні йшлося про те, що діткам шукають родину, яка могла б забрати обох дітей. Щоб Ростик не потрапив у заклад для хворих дітей, а його сестра – в інший, служба у справах дітей віддали обох дітей нам», – розповіла нова мама хлопчика Антоніна.

Жінка відразу почала шукати лікарів, які могли б допомогти Ростику.  У маленького пацієнта діагностували синдромальну U-подібну розщілину піднебіння. Львівським лікарям вдалося допомогти дитині за одну операцію.

«Ми змогли закрити дефект піднебіння завдяки модифікованій методиці. Усе пройшло успішно, Ростик одужує після втручання», – додала щелепно-лицева хірургиня Христина Погранична.

За місяць хлопчик почне займатися з фахівцями з реабілітації і офтальмологами «Охматдиту»,бо має проблеми із зором. Він навчатиметься чітко вимовляти звуки, жувати, їсти.

Коментарі

11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.
12:08
Традиції «аварійності» львівського мера. Продовження
В попередній статті нами була вибірково і як наглядний приклад розкрита історія «успіху» співпраці представників однієї сім’ї – сім’ї Новосад і пов’язаних з ними юридичних та фізичних осіб з структурами, підконтрольними Львівській міській раді, у сфері закупівель бюджетним коштом різноманітних «аварійних» послуг та робіт.