Львівський університет підтримав кандидатуру чиновника часів Януковича в академіки НАН України

Функціонер найвищого ешелону влади президента-зрадника Олег Рафальський йде на “наукове підвищення”.

05.03.2024
Львівський університет підтримав кандидатуру чиновника часів Януковича в академіки НАН України
На фото Олег Рафальський

Як стало відомо Dailylviv.com з університетських джерел, вчена рада ЛНУ ім. Івана Франка на своєму засіданні 28 лютого 2024 року підтримала кандидатуру топ-чиновника часів Януковича (заступник, а потім і виконувач обов’язків голови адміністрації Президента в час розстрілу Майдану) Олега Рафальського, який претендує на звання академіка НАН України.

25 січня 2024 року у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбувся з’їзд Асоціації політичних наук України (АПНУ), на якому з доповіддю про роботу Асоціації виступив її голова Олег Рафальський – доктор історичних наук, професор, член-кореспондент НАН України, академік НАПН України.

Олега Рафальського висунув в академіки НАН України Інститут політичних і етнонаціональних досліджень досліджень імені Кураса НАН України, який він очолює. ЛНУ імені Івана Франка підтримав відкритим голосуванням Рафальського і ще вісьмох цілком гідних учених на різні посади. Таке хитре голосування передбачено пакетним: якби хтось голосував проти Рафальського, тоді би цей голос був і проти всіх інших“, – зазначили у виданні.

На сайті Університету про голосування за кандидатуру Рафальського не повідомили.

“Мабуть, підтримуючи Рафальського, львівський університет хоче заручитися підтримкою з боку самого Рафальського для ректора ЛНУ імені Івана Франка Володимира Мельника, який теж у квітні спробує стати академіком НАН України за спеціальністю “Філософія науки”. Академічний бартер, так би мовити. На цей момент і Володимир Мельник, і Олег Рафальський – член-кореспонденти НАНУ в різних спеціальностях. У квітні обидва балотуватимуться на дійсних членів НАНУ (академіків) знову ж таки у цих різних своїх спеціальностях. Кожен з них має певне коло знайомих, які голосуватимуть. Тож ЛНУ підтримало у лютому висунення Рафальського на академіка, а він зі своїми академічними штиками у квітні проголосує за Мельника на посаду академіка, тим паче що львівський претендент в академіки має ще двох конкурентів”, – підсумували в Dailylviv.com.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.