Львівські медики врятували 10-місячну дитину з пухлиною печінки

Про його вроджену ваду Максимка батьки дізналися випадково на восьмому місяці його життя. Це сталося, коли хлопчик захворів на ГРВІ.

09.02.2024
Львівські медики врятували 10-місячну дитину з пухлиною печінки

Про це повідомляє Дитяча Лікарня Святого Миколая.

Під час недуги його оглянула сімейна лікарка. Тоді вона зауважила, що в дитини підозріло збільшений животик та відправила на УЗД. Вже під час обстеження в Максимка виявили велику пухлину та терміново скерували до Львова.

Хлопчику зробили КТ-діагностику і побачили, що в центрі печінки є доброякісна пухлина, яку називають – мезенхімою.

«Це доволі рідкісне утворення. Зустрічається лише у двох зі 100 тисяч дітей. Максимко вже народився з цієї пухлиною. Вона стрімко росла та пошкоджувала здорові тканини. Розмір новоутвору на час останнього обстеження вже сягав 15 см, тоді як сама печінка у дитинки такого віку має розмір 9 на 7 см.», – зазначили у повідомленні.

Видаляти пухлину потрібно було терміново, оскільки у дитини швидко б розвинулася печінкова недостатність. Орім того, перед операцією медики мали переконатися, чи зможе орган функціонувати після цього. Як з’ясувалося в цьому випадку, дитина мала лише 30% здорової печінки, що було замало. Таким чином хірурги спочатку видалили кісту всередині пухлини та збільшити об’єм таким способом здорової печінки до 60%.

Операція тривала вісім годин. Вона минула успішно. Так, тепер дитина має здорову печінку.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.