Львівські медики прооперували жінку, яка 19 років жила з пухлиною

Хірурги прооперували 68-річну жінку, яку турбували болі в ногах. При обстеженні в її легенях виявили доброякісну пухлину, яка росла 19 років і могла паралізувати її.

08.12.2023
Львівські медики прооперували жінку, яка 19 років жила з пухлиною

Про це повідомляє Перше медичне об’єднання Львова.

68-річна Ганна Курій — жителька маленького села на Львівщині. Рік тому її почали турбувати болі в ногах, але до лікаря жінка пішла тільки цього року, коли ліки від болю перестали допомагати.

Під час обстеження у Ганни Курій виявили пухлину, яка займала третину легень, проросла в хребет і почала тиснути на нервові закінчення спинного мозку, що викликало оніміння ніг. Тип пухлини — невринома, переважно доброякісний новоутвір, який походить із нервових закінчень. У жінки невринома безсимптомно росла 19 років — це з’ясували за її розміром.

Оскільки пухлина проросла в хребет, вона могла паралізувати жінку.

Ганну скерували на операцію до лікарні Святого Пантелеймона. Тут її оглянули й вирішили, що оперувати буде команда з нейрохірургів та торакальних хірургів. Лікарі видаляли невриному одночасно. Операція тривала чотири години й минула вдало.

На другу добу після операції Ганну Курій перевели до звичайної палати, а за тиждень відпустили додому.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.