Львівські медики прооперували дитину із вродженим дефектом губи

Лікарі успішно прооперували 10-річного Руслана із Донецька, який мав вроджену ваду — розщілину губи та піднебіння. Такий дефект заважав дитині нормально їсти та говорити.

26.03.2024
Львівські медики прооперували дитину із вродженим дефектом губи

Про це повідомляє Центр дитячої медицини. Лікарня “Охматдит”.

10-річний Руслан із багатодітної родини. Сім’я переїхала до Хмельницького після початку повномасштабного вторгнення. Батько хлопця захищає Україну у лавах ЗСУ.

У Руслана вроджена вада — розщілина губа, яку коригують у перші місяці після народження, проте хлопчику таку операцію не вдавалось провести, зокрема через те, що його дитинство припало на війну та через його стан здоров’я. Через дефект губи Руслан почав погано набирати вагу, з віком йому ставало все важче їсти, пити, розмовляти.

“Успішну операцію Руслану провели львівські лікарі. “Ми провели наше традиційне втручання — закриття дефекту губи. Такі операції краще робити немовляткам у 3-4 місяці, краще не відтягувати з операцією, аби не травмувати дитину, адже потім у неї будуть труднощі у колективі. Але усе пройшло добре, ми задоволені результатом”, — розповіла хірургиня  Христина Погранична.

Наразі хлопчика чекає ще одна операція через кілька тижнів, а надалі — реабілітація та заняття із логопедом.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.