Львівські лікарі прооперували 5-місячну дівчинку із вродженою вадою губи

У Львові прооперували дівчинку з Волинської області. У дитини вроджена вада верхньої губи.

01.08.2023
Львівські лікарі прооперували 5-місячну дівчинку із вродженою вадою губи

Про це розповіли у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні “Охматдит”.

Дівчинка народилася з складною вродженою вадою верхньої губи альвеолярного відростка. За словами щелепно-лицевої хірургині Христини Пограничної, у дівчинки нетипова і широка двобічна розщілина.

“Ми проконсультувалися із нашим ортодонтом. Була дилема чи спершу розширювати щелепу, а далі оперувати. Але все таки після онлайн-консультацій з нашими американськими колегами ми вирішили оперувати. Втручання провели, коли дівчинці було 5 місяців. Зробили хейлоринопластику, сформували коловий мʼяз рота, губу, а також крила носа. Операція була надзвичайно складна. Ми не обіцяли, що зможемо зробити усе одномоментно, але нам вдалося усе закрити за одне оперативне втручання”, — каже щелепно-лицева хірургиня Христина Погранична.

Медики кажуть, тепер дівчинка може нормально харчуватися та ковтати. Через це одразу після операції вона почала набирати вагу.

“Операція пройшла успішно. Донечка набагато краще почала їсти, розвивається краще. Колись вона навіть їсти не могла. Від цього дуже втомлювалася. Дуже було складно дивитися на свою дитину з вадою, коли їй було так складно. Дуже дякуємо лікарям”, — каже батько Варвари Валентин Прач.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.