Львівські депутати підтримали висотну забудову в мікрорайоні Під Голоском

Сьогодні, 28 вересня, на засіданні сесії Львівської міської ради депутати вчергове провалили голосування про розгляд електронної петиції «Заборонити висотну забудову і створити парк в мікрорайоні Під Голоском».

28.09.2023
Львівські депутати підтримали висотну забудову в мікрорайоні Під Голоском

Львівська міська рада з другої спроби не змогла підтримати петицію львів’ян про заборону забудови багатоповерхівками густозаселеного мікрорайону Під Голоском і створення там рекреаційної зони, повідомляє Львівський портал.

«За» на сесії 28 вересня проголосували лише 32 депутати.

Авторкою петиції була Анастасія-Марія Сейко. Вона вимагала вберегти від висотної забудови 22 га землі у мікрорайоні Під Голоском, яка перейшла у приватну власність. Частина цієї території входить до рекреаційної зони.

Львів’яни просили, щоб мерія провела незалежне обстеження лісу навколо пагорбу у цьому мікрорайоні, заборонила забудову у межах рекреаційної зони Р-3 і залишила без зміни житлову зону Ж-1 для садибної забудови на ділянках, де будівництво не несе загрози знищення зеленої зони.

Крім того, роздані у приватну власність 22 га землі мешканці вимагали повернути назад у власність Львова й створити тут регіональний ландшафтний парк «Малоголосківські пагорби».

Вперше петицію Львівська міська рада розглядала 24 серпня, однак коли її виставили на голосувала, частина депутатів відразу покинула сесійну залу. Тому для підтримки цієї ініціативи львів’ян забракло голосів.

Тепер петицію винесли на розгляд мерії вдруге, для її ухвалення депутатам не вистачило одного голосу.

Поіменний результат голосування:

Про схему з роздачею більше 20 га комунальної землі у мікрорайоні Під Голоском стало відомо на початку квітня завдяки журналістському розслідуванню.

З’ясувалось, що Львівська міська рада безкоштовно роздала ділянки членам садового кооперативу, пов’язаного з двома депутати міськради Олексію Різнику і Юрію Ломазі. Потім ці землі викупила компанія «ФЛО Львів» і перепродала низці інших фірм, які мають стосунок до будівельної компанії Auroom. Детальніше про цю схему читайте тут.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.