Львівська обласна клінічна лікарня переходить у державну власність

Тепер управління та розвиток медичного закладу перейдуть до Львівського медуніверситету, який має найбільше клінічних кафедр у цій лікарні.

06.08.2024
Львівська обласна клінічна лікарня переходить у державну власність

Як повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, сьогодні, 6 серпня, під час позачергового засідання сесії за це проголосували 47 депутатів Львівської облради.

“Таке рішення дозволить залучати значно більше коштів для модернізації клініки та університету, зокрема від закордонних інвесторів, що, відповідно, виведе медзаклад на новий, більш сучасний рівень. Попереду ще багато роботи, але найважливіший крок ми зробили”, – зазначив Козицький.

Як наголосив під час засідання сесії Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, Університетська лікарня Львівського медуніверситету стане пілотним проєктом у стратегії розвитку медичної освіти України.

“Щиро дякую Вікторові Кириловичу за це, а також за те, що ми завжди відчуваємо вашу підтримку у втіленні прогресивних ідей для здоров’я наших людей. Дякую усім депутатам, які після тривалої дискусії врешті відклали емоції і ухвалили виважене рішення заради якісного зростання медичної галузі у Львівській області”, – підсумував Козицький.

Перший заступник Козицького Андрій Годик уважно слідкував за процесом.

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.