Львівська мерія не виграла позов проти власного виконкому

Львівський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову Львівської міської ради до виконавчого комітету Львівської міськради.

06.12.2023
Львівська мерія не виграла позов проти власного виконкому

Дві ключові юридичні структури, які особисто очолює мер Львова Андрій Садовий, вирішили судитися між собою, повідомляє видання NGL.Mediа.

Львівська міськрада через суд домагалася скасування рішення виконкому 2020 року про видачу ТОВ «СВ» містобудівних умов та обмежень на реконструкцію нежитлової будівлі на вул. Гетьмана Мазепи у Львові. Таке рішення у вересні 2020 року одноголосно ухвалили 8 присутніх на засіданні членів виконкому на чолі з мером.

Юристи міськради стверджувала у позові, що це рішення «не відповідає вимогам містобудівного законодавства, ДБН, містобудівній документації на місцевому рівні, а також прийняте із порушенням процедури, визначеної Регламентом виконавчого комітету містить ознаки очевидної протиправності».

Цікаво, що представниця відповідача, тобто виконкому, у судовому засіданні проти позовних вимог заперечила. І зауважила, що реконструкція на підставі оскаржуваного рішення вже проведена. Тобто лише через три роки після прийняття рішення міськрада вирішила, що воно незаконне і порушує її права.

Як зауважила суддя Наталя Мричко, міськрада покликається на невідповідність намірів забудови вимогам плану зонування, але при цьому не надала жодних доказів цьому. Вона також відкинула інші зауваження, наприклад, щодо порушення закону «Про регулювання містобудівної діяльності» при роботах з реконструкції, адже «такі ймовірні порушення могли бути вчинені вже після прийняття рішення виконкому, а тому не можуть впливати на його правомірність».

 

Коментарі

11:37
Для облаштування пункту пропуску «Краківець» на Львівщині виділили 2 млн грн
Кошти будуть спрямовані на матеріально-технічне забезпечення Львівської митниці для покращення соціальної інфраструктури міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець».
11:32
Представник омбудсмена прийде на засідання комісії УАФ щодо можливого насилля Олександра Шевченка проти фінансового директора Євгенії Сагайдак
В Українській асоціації футболу створили цілу комісію щодо конфлікту між поважним Паном зі Львова віце-президентом УАФ, голови Львівської асоціації футболу Олександром Шевченком та фінансовою директоркою Євгенією Сагайдак.
11:32
П’ятикласник зі Львівщини жонглює м’ячем 9 тисяч разів
Андрій Панів з села Мальчиці Івано-Франківської ТГ на Львівщині віртуозно володіє м'ячем.
11:34
У омбудсмена України вимагають у Шевченка вжити заходів щодо Шевченка
Керівнику українського футболу не вдасться відмовчатися за дії своєї команди.